bibliotheek.jpg

Jullie kunnen weer bij ons terecht voor al jullie vragen over literatuur enz en voor het uitlenen van materialen. Let op de openingstijden!

 Voor meer informatie zie www.bibliotheekmeerssen.nl

 Proost de Beaufortstraat 45A in Meerssen

 

Activiteiten in  november: robot.jpg

NEDERLAND LEEST | ROBOTICA | Gratis boek voor leden!
Het thema van Nederland Leest 2017 is robotica. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Bereid je voor op de toekomst en doe mee aan verrassende workshops voor zowel jong als oud! In onze bieb krijg je het boek “Ik, robot” van Isaac Asimov in november cadeau. Ronald Giphart schreef samen met de robot Asibot een extra hoofdstuk. Wil jij ook met de robot schrijven? Dat kan via www.asibot.nl.


WORKSHOP LEGO MINDSTORMS | Programmeren met robots voor jong & oud
Wie is er niet opgegroeid met LEGO? LEGO Mindstorms is het programmeren met LEGO robots. Robots zijn namelijk niet meer weg te denken en zijn inmiddels overal. Voor programmeren is dan ook veel belangstelling. In deze workshop gaan ouder en kind samen aan de slag. Leer en ontdek spelenderwijs programmeren en nieuwe vaardigheden. Een uitdagende workshop voor jong en oud samen!
Zaterdag 25 november van 9.45-11.15u of van 11.45-13u. Gratis!


ROBOTCOLLEGE | Robots nu en in de toekomst | Meet & greet robot Nao
Wat staat ons de komende jaren te wachten? Kun jij de ontwikkelingen nog bijhouden? Technologie verandert de wereld zoals niets anders. En sneller dan ooit tevoren. Veranderingen leiden tot vragen. Welke robots zijn er eigenlijk en wat betekent dat? RobotXperience neemt je mee in deze misschien nog onbekende wereld van robotica. Samen met een humanoïde robot richten we onze blik op het heden en de toekomst. Wat is de impact van al deze ontwikkelingen voor mens en maatschappij?
Laat je inspireren en maak kennis met de wereld die niet meer zo ver bij ons vandaan is! Inclusief een meet & greet met robot Nao. Voor iedereen vanaf 12 jaar die nieuwsgierig is naar (de impact van) robots!
Dinsdag 28 november 19-21u. Gratis entree tot 18jr. Kosten € 5,- leden | € 7,50 niet-leden.
Interesse? Graag vooraf aanmelden bij de bibliotheek via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl. Locatie bibliotheek Meerssen.

KOOKWORKSHOP | Voor kids van 11-16 jaar!
Op zaterdagochtend 11 november van 10.00-12.30 uur organiseert Bibliotheek Meerssen in samenwerking met Hanneke Philipsen van Met Smaak de kookworkshop ‘Kookboek van het Jaar’.
In deze workshop gaan ouder en kind aan de slag met recepten uit de genomineerde kookboeken van 2017. De workshop is bedoeld voor kinderen van 11-16 jaar, samen met hun (groot)ouder of een andere volwassene. Samen duik je de keuken in om heerlijke gerechten te maken en natuurlijk te proeven na afloop aan tafel.
Kook je mee? Geef je dan tijdig op bij de bibliotheek via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11 want er is slechts plek voor 10 duo’s. Kosten €5,- per duo. Locatie: TEN Lifestyle (Molenveldweg 18 in Meerssen).

Interesse? Graag vooraf aanmelden bij de bibliotheek via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl. Locatie bibliotheek Meerssen.