Aangenaam in Valkenburg 

Een kleinschalige en ondernemende VMBO-school
Zoek jij een leuke VMBO-school waar je kunt laten zien wat je kunt? Vind je het leuk om dat wat je leert ook direct in de praktijk uit te proberen? Dat kan op de Valkenburgse vestiging van het Stella Maris College. Met ongeveer 500 leerlingen is onze school een kleine, maar bijzonder kwalitatieve school, waar persoonlijke aandacht en structuur voorop staan. Je krijgt een eigen mentor en wordt intensief begeleid. Dat onze aanpak werkt, blijkt wel uit de slagingscijfers: al jarenlang slaagt bijna 100% van onze laatstejaars leerlingen in één keer voor het eindexamen.

Onze speerpunten
Op het Stella Maris College is heel veel mogelijk. Een aantal van onze speerpunten  voor het VMBO:
• Klein maar fijn in de basisberoepsgerichte leerweg
• HAVO/VMBO-TL kansklas
• Leisure, Wellness & Hospitality in Valkenburg
• Zorg en veiligheid
• Bijzondere activiteiten
• Maatschappelijke stage (MaS)

Drie verschillende VMBO-afdelingen
Je kunt kiezen uit de theoretische leerweg (TL), de gemengde leerweg (GL), de kaderberoepsgerichte leerweg (KB) of basisberoepsgerichte leerweg (BB). Naar welke afdeling je gaat, wordt bepaald door wie jij bent als persoon en door de resultaten op de basisschool.

Je ontwikkelt een stevige basis in de theoretische en gemengde leerwegen
In de theoretische en de gemengde leerweg kun je kiezen uit de sectoren Zorg & Welzijn, Economie of Groen. Daar word je in vlot tempo grondig voorbereid op op je HAVO- of MBO-vervolgopleiding. Het accent van het veelal klassikale onderwijs ligt op theoretische kennis, maar via allerlei excursies, een maatschappelijke stage en praktijkopdrachten krijg je ook een goed beeld van wat in de dagelijkse praktijk belangrijk is. Als je doorstroomt naar de HAVO, kan dat binnen het Stella Maris College. Je vervolgt je school dan in Meerssen.

In de beroepsgerichte leerwegen kies je voor een praktijkgerichte opleiding
In de beroepsgerichte leerwegen krijgt de beroepspraktijk uit de Leisure, Wellness & Hospitality-sector heel veel aandacht. Op het leerplein werk je aan opdrachten die met toerisme, recreatie, zorg en welzijn te maken hebben. Dit noemen we Leisure, Wellness & Hospitality, een sector waarin veel bedrijven in de omgeving werkzaam zijn. Via leerwerkplekken, praktijkopdrachten en beroepsoriënterende stages proef je aan de praktijk bij bedrijven in de regio Valkenburg. Ook op school oefen je allerlei praktijksituaties. Na het VMBO kun je doorstromen naar een werkplek of je MBO-vervolgopleiding.