De Denso challenge

Op 3 maart namen 23 leerlingen van heGrotiuscollege, Porta Mosana en het Stella Maris college deel aan de vijfde voorlaatste bijeenkomst van de Denso Challenge.

Namens Stella Maris doen mee:

Siemen de Boer, Leonard Leijenhorst, Bas Beckers, Tom Keltjens, Anton Ionov

De leerlingen hebben in vijf weken in vier teams een ontwerp gemaakt van “DE auto van 2025”. De leerlingen moesten speciale aandacht besteden aan veiligheid en duurzaamheid.

Tijdens de laatste bijeenkomst op 9 maart zullen de vier teams hun ontwerp presenteren aan elkaar en aan de jury. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Denso, gemeente Maastricht en de schoolleider van het Stella Maris College.

De presentaties worden gegeven in het ontwikkellab van Denso Europe. Denso (makers van auto onderdelen en robots om auto`s te vervaardigen)  is de initiatiefnemer en heeft deze opzet gerealiseerd in samenwerking met het CNME (centrum voor natuur en milieu educatie) Maastricht en het Stella Maris College.

Het winnende team krijgt een VIB arrangement inclusief overnachting en bijwonen van  een voetbalwedstrijd in Wolfsburg op 13 en 14 mei 2016.

Denso Folder.jpg